Friday, June 7, 2013

Η κατασκευή του επίπεδου συλλέκτη της TiSUN

Ο συλλέκτης είναι το πιο σημαντικό τμήμα της διαδικασίας παραγωγής της ηλιακης ενέργειας. Ουσιαστικά ο συλλέκτης ειναι αυτός που εξάγει τη μέγιστη ισχύ από τη διαθέσιμη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που τον καθιστά κινητήριο μοχλό του ηλιακού συστήματος.

Οι ειδικές τεχνικές συγκόλλησης με λέιζερ, μια ιδιαίτερα αποδοτική επίστρωση PVD και το καινοτόμο σχήμα μαιάνδρου του απορροφητή εξασφάλίζει την βέλτιστη μεταφορά θερμότητας των συλλεκτών της TiSUN. Οι συλλέκτες κατασκευάζονται αποκλειστικά στην έδρα της TiSUN που βρισκεται στo Soll στο Tyrol της Αυστρίας, και αποστέλλονται από εκεί σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από το 2011, οι απορροφητές των συλλέκτών κατασκευάζονται επίσης στο Solarpark με μια μοναδική διαδικασία κατασκευής σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επίπεδοι συλλέκτες TiSUN αποτελούνται από ένα πλαισίο με επίστρωση σκόνης ανθρακίτη και στην πίσω πλευρά με φύλλα αλουμινίου. Αυτά τα δύο συστατικά συνιστούν το περίβλημα του συλλέκτη κουτί. Μέσα στο περίβλημα είναι εγκατεστημένος ο απορροφητήραςο οποίος θερμαίνεται έως 230 ° C υπό κανονική ηλιακή ακτινοβολία χάρη στην PVD επίστρωση υψηλής επιλεκτικότητας.

Η σύγχρονη τεχνολογία συγκόλλησης με λέιζερ της χάλκινης σωλήνωσης σε σχήμα μαιάνδρου με τον απορροφητή διασφαλίζει ότι η θερμότητα μεταφέρεται βέλτιστα  από την επιφάνεια του απορροφητή στις  σωληνώσεις από χαλκό,  επιτρέποντας στον υγρό φορέα να ζεσταθεί μέχρι τους 140 °C. Για να διασφαλιστεί βέλτιστα η υψηλότερη δυνατή ενέργειακή αποδοτικότητα, οι απώλειες ενέργειας εμποδίζονται από μη-εύφλεκτο πάχους στρώμα πετροβάμβακα πάχους 40 mm.

Για την προστασία του απορροφητή από την βρωμιά και την ατμοσφαιρική έκθεση, έχει τοποθετηθεί πρισματικό ηλιακό κρύσταλλο υψηλής διαπερατότητας πάχους 4mm με ιδιαίτερες αντοχές σε χαλάζι και χιόνι ή και ακόμα πιο ακραία καιρικές συνθήκες.

No comments:

Post a Comment