Wednesday, June 12, 2013

Συνέντευξη σε MESSINIA LIFE 2011

Δυναμικός, πολυπράγμων, ισορροπημένος, πολυάσχολος και δημιουργικά φιλόδοξος. Κοινώς, ένας επιτυχημένος επιχειρηματικός νους, που οραματίστηκε να θριαμβεύσει στον τόπο του, την Καλαμάτα, και τα κατάφερε. Ο 41χρονος Γεώργιος Ανδριανός, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας και πατέρας δύο παιδιών, με το που τελειώνει τις σπουδές του το 1994 στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, επιστρέφει στην πατρίδα του και χτίζει την δική του επιχείρηση, φθάνοντας να αντιπροσωπεύει σήμερα δεκαοκτώ εταιρείες, σημαντικότερες των οποίων είναι η γερμανική GOK και η αυστριακή TISUN.
Η εταιρεία «Ανδριανός» αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μεσσηνίας με αντικείμενο τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, χρησιμοποιώντας είτε συμβατικά καύσιμα, όπως, για παράδειγμα, το πετρέλαιο, είτε καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως είναι το υγραέριο, μαζί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ηλιακή και την γεωθερμική.

Παράλληλα με τις εισαγωγές από το 2001 ο κύριος Ανδριανός μαζί με το 12μελές αξιόλογο προσωπικό του αναπτύσσει και πανελλήνιο δίκτυο χονδρικής πώλησης των υλικών που εισάγει, αριθμώντας μέχρι σήμερα 350 σημεία πώλησης από άκρη σε άκρη της χώρας. Από την Ορεστιάδα ως τα Ιωάννινα μέχρι την Κέρκυρα και την ακριτική Σύμη. Μεγάλο μέρος του τζίρου της εταιρείας οφείλεται ωστόσο και σε εξαγωγές σε δύο άλλες χώρες: την Κύπρο και την Μάλτα. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιούργησε την φήμη και την πείρα για λύσεις πέραν του συμβατικού, πάντα ένα βήμα μπροστά, με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και το χαμηλό λειτουργικό κόστος για τον πελάτη. Το πελατολόγιό του στη Μεσσηνία αριθμεί σήμερα τουλάχιστον 9.000 μέλη, με πολλούς σημαντικούς πελάτες όπως η ΝΑΜ, ο Δήμος Καλαμάτας, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Π.Υ. Καλαμάτας, τα Ξενοδοχεία Costa Navarino, Ελίτ, Ακτή Ταύγετος, Messinian Bay, REX και Γαλαξίας. Ποίο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της εταιρείας; Αν και δεν διαθέτει έδρα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται ανταγωνιστική και αποδεκτή στην ελληνική αγορά. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Με όπλα της την πολύ καλή επαφή με τους πελάτες, τις «δυνατές» εισαγωγές και εξαγωγές και τη συνεχή εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής, η εταιρεία «Ανδριανός» αφήνει τη σφραγίδα της στο κεφάλαιο της επιτυχίας.
Συνέντευξη σε MESSINIA LIFE 2011-

No comments:

Post a Comment