Tuesday, September 13, 2022

Έξυπνος ενσύρματος ή ασύρματος έλεγχος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης από τη ANDRIANOS


Τα συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης αποτελούν ιδανική επιλογή για την διανομή της θερμικής ενέργειας στο χώρο, όποιο κι αν είναι το σύστημα παραγωγής αυτής της θερμικής ενέργειας (Αντλία θερμότητας, Λέβηταςπετρελαίου, υγραερίου ή φυσικού αερίουηλιοθερμία, κ.ά.). Ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα σε σταθερές χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπως γίνεται με τα καλοριφέρ, τα fan coils, κ.λ.π. και η κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο είναι η καλύτερη δυνατή.

Επιπλέον, λόγω της λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες, κοντά στις  θερμοκρασίες χώρου, εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες υγιεινής και επιτυγχάνονται μεγάλα ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας σε σχέση με την συμβατική θέρμανση με σώματα καλοριφέρ.

Ενώ λοιπόν με την εγκατάσταση ενός συστήματος ΕνδοδαπέδιαςΘέρμανσης έχουμε ένα πλήθος πλεονεκτημάτων, τα συστήματα αυτά χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα απαιτητικά, τόσο κατά τη διαδικασία εγκατάστασης τους, όσο και για τον αποτελεσματικό και αποδοτικό έλεγχο τους.

Η ANDRIANOS με εκατοντάδες επιτυχημένες εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο δυναμικό της, για τον αποτελεσματικό έλεγχο του συστήματος έχει ξεχωρίσει και διαθέτει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά το εξειδικευμένο σύστημα Salus Smart Home, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα συσκευών για να καλύψει τις ανάγκες κάθε τύπου εγκατάστασης.


Έξυπνος Ασύρματος έλεγχος της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης - Επιλογή συσκευών:

Για αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δημιουργία ζωνών αυτονομίας, χωρίς να απαιτείται καλωδίωση, αφού όλες οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα.

1. KL08RF – Κέντρο καλωδίωσης για ενδοδαπέδια θέρμανση για έως 8 ζώνες αυτονομίας με ασύρματη επικοινωνία SALUS.

Το Κέντρο Καλωδίωσης KL08RF τοποθετείται στο κεντρικό κολεκτέρ της εγκατάστασης και προσφέρει μια σειρά από εξόδους συμπεριλαμβανομένων αυτής του ζεστού νερού και της αλλαγής κυκλοφορητή / λέβητα. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένη έξοδο ελέγχου αντλίας και μπόιλερ και μπορεί να ρυθμιστεί για χρήση με θερμοηλεκτρικές κεφαλές ή μηχανοκίνητες βαλβίδες.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επέκτασης των ζωνών αυτονομίας που επιθυμούμε για το σύστημα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης με την εγκατάσταση του KL04RF - Επέκταση κέντρου καλωδίωσης για έως 4 επιπλέον ζώνες αυτονομίας.


2. Θερμοηλεκτρικές κεφαλές για το άνοιγμα και κλείσιμο των κυκλωμάτων της ενδοδαπέδιας.

Οι Θερμοηλεκτρικές Κεφαλές τοποθετούνται στο κεντρικό κολεκτέρ και ελέγχουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο της ροής του μέσου θέρμανσης στα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας παρέχοντας έλεγχο της θερμοκρασίας. Παίρνουν παροχή ρεύματος και εντολές για άνοιγμα/κλείσμο από το Κέντρο Καλωδίωσης.

Μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα στις παρακάτω θερμοηλεκτρικές κεφαλές:

Η SALUS THB23030 αντικαθιστά τις απλές θερμοηλεκτρικές κεφαλές (κινητήρες) που μπαίνουν στο κολλεκτέρ της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες θερμοκρασίας για τη προσαγωγή και την επιστροφή, η αυτορρυθμιζόμενη θερμοηλεκτρική κεφαλή της SALUS THB23030 έχει την ικανότητα να εξισορροπήσει δυναμικά τη ροή από κάθε κύκλωμα, προκειμένου να εξασφαλίσει την ιδανική θερμική άνεση στο χώρο.


Οι θερμοηλεκτρικές κεφαλές SALUS Τ30ΝC & ENGO E30NC230 έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Επιτρέπουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο της ροής του μέσου θέρμανσης σε έναν βρόχο, παρέχοντας έλεγχο θερμοκρασίας και συνεργάζονται απευθείας με θερμοστάτες δωματίου ή μέσω κέντρων καλωδίωσης (ενσύρματα ή ασύρματα).

Οι κεφαλές NC είναι κλειστές συσκευές, πράγμα που σημαίνει ότι όταν δεν υπάρχει ρεύμα, η κεφαλή κλείνει το βρόχο. Η κατάσταση της κεφαλής μπορεί να ελεγχθεί γρήγορα χάρη στο στοιχείο ένδειξης.


3. Έξυπνοι Θερμοστάτες για ασύρματη σύνδεση

Το κέντρο καλωδίωσης KL08RF λειτουργεί σε ασύρματη σύνδεση με τους ασύρματους θερμοστάτες της σειράς SALUS Smart Home ώστε να ελέγχονται τα αντίστοιχα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης που επιθυμούμε. Επιλέγουμε τόσα τεμάχια θερμοστατών, όσες οι ζώνες αυτονομίας που επιθυμούμε να έχουμε. Ιδανικά εγκαθιστούμε ένα θερμοστάτη ανά δωμάτιο.


Salus Quantum SQ610RF

 

Μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα στους παρακάτω θερμοστάτες:

  • Ο κορυφαίος ασύρματος θερμοστάτης της SALUS QuantumSQ610RF (ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ)
  • Ασύρματος Εβδομαδιαίος θερμοστάτης SALUS HTRΡ-RF(50)
  • Ασύρματος Ημερήσιος θερμοστάτης SALUS HTRS-RF(30)
  • Ασύρματος Θερμοστάτης SALUS TS600 (για έλεγχο μόνο μέσω εφαρμογής)

Έξυπνος Ενσύρματος έλεγχος της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης - Επιλογή συσκευών:

Για νέες εγκαταστάσεις ή για υφιστάμενες εγκαταστάσεις που υπάρχει ήδη η καλωδίωση από τους θερμοστάτες προς το κολεκτέρ της ενδοδαπέδιας.

1. Κέντρα καλωδίωσης για ενδοδαπέδια θέρμανση με ενσύρματη επικοινωνία SALUS.

Σε περίπτωση που υπάρχει καλωδίωση από τους θερμοστάτες προς το κολλεκτέρ πχ σε μια νέα εγκατάσταση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ενσύρματο Κέντρο Καλωδίωσης, όπως:

 

  • KL08NSB – Κέντρο καλωδίωσης για Ενδοδαπέδια Θέρμανση για έως 8 ζώνες αυτονομίας με ενσύρματη επικοινωνία SALUS.

To Κέντρο Καλωδίωσης KL08NSB λαμβάνει εντολές από τους ενσύρματους θερμοστάτες και άμεσα δίνει εντολές για άνοιγμα και κλείσιμο στις θερμοηλεκτρικές κεφαλές. Προσφέρει μια σειρά από ενσωματωμένες ψυχρές επαφές για τη σύνδεση του κυκλοφορητή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και προαιρετικά ψυχρές επαφές για τη σύνδεση του καυστήρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θερμοηλεκτρικές κεφαλές N.O ή N.C και υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 4 κεφαλές σε κάθε ζώνη.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επέκτασης των ζωνών αυτονομίας που επιθυμούμε για το σύστημα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης με την εγκατάσταση του KL04NSB - Επέκταση κέντρου καλωδίωσης για έως 4 επιπλέον ζώνες αυτονομίας.

  • CB500 – Κέντρο καλωδίωσης για ενδοδαπέδια θέρμανση για έως 5 ζώνες αυτονομίας με ενσύρματη επικοινωνία SALUS



Το ΚέντροΚαλωδίωσης CB500 διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα που ελέγχει τις πηγές θέρμανσης και ψύξης και επιτρέπει να γίνετε εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών αυτών. Είναι εξοπλισμένο με εξόδους χωρίς τάση σχεδιασμένες για τον έλεγχο λέβητα, αντλίας θερμότητας ή ψύκτη και εξόδους τάσης 230V για αντλία και θερμοηλεκτρικές κεφαλές. Οι σφιγκτήρες ελατηρίου παρέχουν γρήγορες και βολικές συνδέσεις καλωδίωσης. Το κέντρο καλωδίωσης έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με κεφαλές τύπου NC (κανονικά κλειστού τύπου).

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επέκτασης των ζωνών αυτονομίας που επιθυμούμε για το σύστημα Ενδοδαπέδιας θέρμανσης με την εγκατάσταση του CB500x - Επέκταση κέντρου καλωδίωσης για έως 5 επιπλέον ζώνες αυτονομίας.

 

  • CB500x – Κέντρο Καλωδίωσης/Επέκταση χωρίς μονάδα ελέγχου για ενδοδαπέδια θέρμανση πέντε ζωνών με ενσύρματη επικοινωνία SALUS

Το CB500xλειτουργεί αυτόνομα ως κέντρο καλωδίωσης ή ως επέκταση του CB500 για έως 5 επιπλέον ζώνες αυτονομίας. Το CB500x επιτρέπει τον έλεγχο 5 διαφορετικών ζωνών. Ο αριθμός των ελεγχόμενων ζωνών μπορεί να αυξηθεί έως και 15 ζώνες συνδέοντας επιπλέον μονάδες επέκτασης CB500x (Ενσύρματο κέντρο καλωδίωσης CB500x + δύο επεκτάσεις CB500x). Οι σφιγκτήρες ελατηρίου παρέχουν γρήγορες και βολικές συνδέσεις καλωδίωσης. Το CB500x έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ενεργοποιητές τύπου NC (κανονικά κλειστού τύπου).


2. Θερμοηλεκτρικές κεφαλές για το άνοιγμα και κλείσιμο των κυκλωμάτων της ενδοδαπέδιας.

Χρησιμοποιούνται οι ίδιες θερμοηλεκτρικές κεφαλές, SALUS Τ30ΝC ή ENGO E30NC230 ή SALUS THB23030, όπως και στον έξυπνο ασύρματο έλεγχο.


3. Έξυπνοι Θερμοστάτες για ενσύρματη σύνδεση

Εφόσον επιλέξουμε ένα από τα ενσύρματα κέντρα καλωδίωσης KL08NSB ή CB500 ή CB500x, αναγκαστικά θα επιλέξουμε και έναν ενσύρματο θερμοστάτη.

Ιδανική επιλογή ενσύρματη θερμοστάτη για την ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί:

  • Ενσύρματος Θερμοστάτης Quantum SQ610 SALUS


Η SALUS Controls καταλαμβάνει εξέχουσα θέση παγκοσμίως 
στον τομέα της παροχής λύσεων για τον έλεγχο συστημάτων Θέρμανσης / Κλιματισμού & Παραγωγής ΖΝΧ. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες σε επίπεδο μελέτης και παραγωγής προϊόντων αυτοματισμού και Smart Home με εξειδίκευση στον τομέα HVAC. Διαθέτει ένα πλήθος ποιοτικών συσκευών που προσαρμόζονται ακόμα και στις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις και προσφέρουν έξυπνες λύσεις για ποιοτικό και αποτελεσματικό έλεγχο.

Η ANDRIANOS εδώ και 28 χρόνια παρέχει Ενεργειακές Λύσεις καλύπτοντας την ανάγκη για θερμική άνεση, με συστήματα που προσφέρουν υψηλούς βαθμούς απόδοσης και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον τομέα Θέρμανσης, Ψύξης, Παραγωγής ΖΝΧ, Αερισμού & Έξυπνων συστημάτων διαχείρισης, στηριζόμενη στα ποιοτικά προϊόντα της & στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της.

No comments:

Post a Comment