Monday, March 28, 2022

Πρόβλημα με υγρασία στο σπίτι & συμπυκνώματα στα ψυχρότερα σημεία - στο κέλυφος του κτιρίου πχ σε πόρτες, παράθυρα, ταβάνι, δοκάρια και άλλες θερμογέφυρες) - Αντιμετώπιση με Συστήματα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας

 

Ένα ιδιαίτερα σύνηθες πρόβλημα που συναντάμε, τόσο σε νέες, όσο και σε παλαιές κατοικίες είναι η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους. Παρουσιάζεται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όπου η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία διατηρεί παγωμένα τα κουφώματα και άλλα ψυχρά σημεία του κελύφους του κτιρίου, ενώ εντός τους σπιτιού έχει ζέστη. Τότε παρατηρείται και το φαινόμενο εμφάνισης συμπυκνωμάτων («ιδρώματος»), συνήθως στα τζάμια και στα κουφώματα αλουμινίου.


Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος αντιμετώπισης της υψηλής υγρασίας εντός του κτιρίου είναι η εγκατάσταση συστημάτων αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, όπου ειναι πολύ πιο οικονομικός (λειτουργικά) σε σχέση με την άλλη συνήθη λύση, που ειναι η χρήση αφυγραντήρων (ASSOLO κατανάλωση 5W vs Αφυγραντήρες 350W)

idrwma se koufwmata alouminiou

Συμπυκνώματα στα τζάμια και τα κουφώματα λόγω υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους

Το πρόβλημα: Υγρασία εντός του σπιτιού & υγροποίηση στα κουφώματα

Η υγρασία του εσωτερικού χώρου αυξάνεται για διάφορους λόγους, τόσο σε νέες όσο και σε παλαιές κατοικίες. Στις νέες κατοικίες που τοποθετείται ισχυρή θερμομόνωση, το σπίτι δεν αναπνέει, και άρα η υγρασία που δημιουργείται, συσσωρεύεται εντός του. Πολλές καθημερινές εργασίες, όπως το μαγείρεμα ή το σφουγγάρισμα, συνεισφέρουν επιπλέον στην αύξηση της υγρασίας, ενώ όταν υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Όλη αυτή η υγρασία, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, δημιουργεί υδρατμούς πάνω στα τζάμια και τα κουφώματα. Αυτό το φαινόμενο του «ιδρώματος» των τζαμιών και των προφίλ αλουμινίου, δημιουργεί προβλήματα τόσο στα δομικά στοιχεία του κτιρίου, αλλά επιβαρύνει και την υγεία των κατοίκων του.

Στα παλιότερα σπίτια, τα προβλήματα λόγω υγρασίας μπορεί να οφείλονται σε κατασκευαστικό λάθος, σε τοιχοποιίες χωρίς θέρμο-υγρομόνωση, σε τυχόν διαρροές ή σε βρόχινα νερά που δεν στραγγίζουν σωστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα συμπτώματα συνήθως είναι πιο εμφανή (πχ μούχλα) και δεν  περιορίζονται στην δημιουργία συμπυκνωμάτων.

 sumpuknwmata se koufwmata idrwma aerismos me anaktisi thermotitas dimiourgia mouxlas ugrasias

Η υγρασία συσσωρεύεται στο πιο ψυχρό σημείο του κελύφους του κτιρίου - πολλές φορές εμφανίζεται μούχλα σε αυτά τα σημεία 

Αποτελεσματική Αντιμετώπιση: Αερισμός με ανάκτηση θερμότητας ASSOLO

Ο αερισμός του σπιτιού με τον κλασσικό τρόπο, δηλαδή ανοίγοντας τα παράθυρα - για μικρό χρονικό διάστημα κατά τις μεσημεριανές ώρες (που η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της) - είναι ένας τρόπος να μειωθεί η υγρασία εντός του σπιτιού, αλλά δεν είναι ο βέλτιστος, αφού οι ενεργειακές απώλειες, όταν ανοίγουμε τα παράθυρα, είναι μεγάλες.

Τα Συστήματα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας ASSOLO, λύνουν αυτό το πρόβλημα, αφού ανανεώνουν διαρκώς τον αέρα εντός του σπιτιού, σχεδόν μηδενίζοντας τις απώλειες θερμότητας.

Το Σύστημα Μηχανικού Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας ASSOLO

To ASSOLO είναι ένα καινοτόμο & αυτόνομο σύστημα αερισμού του χώρου, το οποίο δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ποιότητας αέρα, αφού απάγει τον γεμάτο ρύπους και υγρασία εσωτερικό αέρα και προσάγει τον φρέσκο αέρα του περιβάλλοντος, τον οποίο ταυτόχρονα προθερμαίνει, μειώνοντας την υγρασία και τις απώλειες αερισμού κατά 93%.

Έτσι εξασφαλίζει και εγγυάται την καθαρότητα και τη σωστή ποιότητα του εσωτερικού αέρα και επιτυγχάνεται η Θερμική Άνεση και η Υγιεινή Ατμόσφαιρα με την Απόρριψη της Υγρασίας, αλλά και των ρύπων και μικροβίων από τον χώρο, χωρίς να αποβάλλεται η Θερμότητα (ενέργεια) στο περιβάλλον, γεγονός που συμβαίνει όταν ανοίγουμε τα παράθυρα για τον ίδιο σκοπό.

Άμεση και αποτελεσματική απομάκρυνση μούχλας, κακοσμίας & υγρασίας με την εγκατάσταση του ASSOLO

Οι μηχανικοί της ANDRIANOS, με πολυετή εμπειρία στα συστήματα αερισμού, έχουν επιλέξει το Σύστημα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας ASSOLO για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Στην πλειονότητα των έργων της ANDRIANOS τοποθετούνται μονάδες αερισμού ASSOLO σε όλα τα δωμάτια, εξασφαλίζοντας συνεχή παροχή φρέσκου αέρα στους εσωτερικούς χώρους και ταυτόχρονη μείωση των απωλειών θέρμανσης και ψύξης έως 93%.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα: Συστήματα Αερισμού με Ανάκτηση Θερμότητας

No comments:

Post a Comment