Thursday, November 15, 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1o Σεμινάριο για Αρχιτέκτονες από την ANDRIANOS με θέμα τις «Νέες τεχνολογίες Θερμικής Άνεσης και Αρχιτεκτονική"


Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα σεμιναρίων της ANDRIANOS, Πλάτωνος 30, Καλαμάτα με συμμετοχή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το Νομό Μεσσηνίας.



Στο σεμινάριο αρχικά παρουσιάστηκε ο ρόλος του αρχιτέκτονα στην ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών στα κτήρια & κυρίως της αισθητικής και την εργονομίας σε συνδυασμό με τη θερμική άνεση και τις φυσικές παραμέτρους που την επηρεάζουν.

  • Παρουσιάστηκαν τα νέα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης πολύ χαμηλού ύψους & ηχομονωτικά συστήματα αποχέτευσης.
  • Έπειτα αναλύθηκαν οι τρόποι ενσωμάτωσης των σύγχρονων ηλιοθερμικών συστημάτων  σε ένα τέλειο αρχιτεκτονικά κτήριο.
  • Παρουσιάστηκε το «Έξυπνο Σπίτι – Smart Home» και τονίστηκε η άνεση και η οικονομία που εξασφαλίζει στα σύγχρονα κτήρια αυτή είναι η τεχνολογία του μέλλοντος.
  • Επόμενο θέμα ήταν ο Αερισμός με Ανάκτηση Θερμότητας και πως εξασφαλίζει υγιεινή ατμόσφαιρα, οικονομία & δεν επηρεάζει το design.
  • Δόθηκε έμφαση στην εγκατάσταση από τους κατάλληλους ανθρώπους & πως αποτελεί το παράγων κλειδί για το σωστό κόστος κατασκευής, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την ποιότητα.
  • Τέλος, συγκρίθηκαν τα πιο διαδεδομένα συστήματα θέρμανσης-κλιματισμού(HVAC) με έμφαση  στην διαφορετικότητα της κάθε εγκατάστασης και τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τη σωστή επιλογή του κατάλληλου συστήματος.
 Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν ένα εποικοδομητικό σεμινάριο που προώθησε τη βέλτιστη συνεργασία των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με τους Μηχανικούς HVAC. Το σεμινάριο έκλεισε με την υπόσχεση της διοργανώτριας εταιρείας ANDRIANOS για την συνέχιση των επιμορφωτικών σεμιναρίων για Αρχιτέκτονες με ακόμα 6 σεμινάρια εντός του 2019.






No comments:

Post a Comment