Wednesday, February 18, 2015

Ενεργειακά αποδοτικές λύσεις για ξενοδοχεία από την CARRIER


Η περίοδος αιχμής ενός ξενοδοχείου οδηγεί σε μεγάλη ζήτηση ενέργειας και άρα  σε μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας.
Οι ψύκτες ανάκτησης θερμότητας της Carrier μπορούν να μεταφέρουν την  απορριπτόμενη θερμότητα από το ψυκτικό σύστημα του ξενοδοχείου στο  σύστημα ζεστού νερού χρήσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ζεστό νερό για τους επισκέπτες και οικονομία για τη διαχείριση του ξενοδοχείου.
Καινοτομίες όπως αυτές, συμβάλλουν ώστε μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι σε όλον τον κόσμο να μπορούν να πετύχουν τους κρίσιμους ετήσιους στόχους ενεργειακής αποδοτικότητας και μειωμένου λειτουργικού κόστους.


Ας δούμε από τι εξαρτάται η ικανοποίηση των πελατών ενός ξενοδοχείου και πως η CARRIER προσαρμόζει το περιβάλλον στις ανάγκες τους:


Αθόρυβη λειτουργία
Ο κλιματισμός, ο εξαερισμός και η θέρμανση διαμορφώνουν τις  πρώτες εμπειρίες που  αποκομίζουν οι επισκέπτες από  ένα ξενοδοχείο.
Η Carrier προσφέρει λύσεις με χαμηλά επίπεδα θορύβου «για  ένα χαλαρωτικό περιβάλλον».

Προηγμένος έλεγχος
Η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να εξασφαλίσει και τη μελλοντική προτίμηση τους σ’ αυτό το ξενοδοχείο.
Τα εύκολα στη  χρήση και καλαίσθητα χειριστήρια ελέγχου της Carrier προσφέρουν τις  ιδανικές συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος με τη μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση

Άνεση
Ένα  άνετο και υγιεινό περιβάλλον δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου.
Η θερμοκρασία, η υγρασία και η ποιότητα του  αέρα πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις  εκάστοτε απαιτήσεις.
Το ευρύ φάσμα λύσεων και προϊόντων που προσφέρει η Carrier επιτρέπει στα ξενοδοχεία να παρέχουν στους επισκέπτες τους την  άνεση που περιμένουν.

Όμως το πιο σημαντικό ζήτημα σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι η αποδοτικότητα και συγκεκριμένα η έξυπνη ενεργειακή διαχείριση


Διαχείριση της λειτουργικής απόδοσης
Το τυπικό ποσοστό πληρότητας ενός ξενοδοχείου είναι  65%.  Σ’ αυτό το 65%, ένας επισκέπτης βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο δωμάτιο του κατά  το 40% του  χρόνου διαμονής του  και συνήθως για να κοιμηθεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα  σημαντικό χρονικό διάστημα στο οποίο η θέρμανση, ο εξαερισμός και κλιματισμός λειτουργούν  χωρίς λόγο. Επομένως, ήταν επιτακτική η ανάγκη για τα ξενοδοχεία εύρεσης λύσεων για καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και άρα μικρότερο λειτουργικό κόστος χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση των ενοίκων.

Η Carrier προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις  ανάγκες κάθε ξενοδοχείου. Τα κεντρικά συστήματα ελέγχου της Carrier όπως το Aquasmart και το Web CTRL επιτρέπουν το κεντρικό έλεγχο λειτουργίας προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε διακύμανση στην πληρότητα του  ξενοδοχείου.


Προληπτική  συντήρηση
Η Carrier φροντίζει για τις  ανάγκες των  ξενοδοχείων με μια ομάδα ειδικά καταρτισμένων τεχνικών οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός και τα συστήματα διατηρούνται στα  βέλτιστα επίπεδα λειτουργικής απόδοσης.
Προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένες υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης προκειμένου να διασφαλίσουμε την  απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού και την  υψηλή αποδοτικότητα ελαχιστοποιώντας τις  δαπάνες λειτουργίας.

Εξοικονόμηση ενέργειας
Οι πράσινες ενεργειακές λύσεις προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και ισοδυναμούν με εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την  απορριπτόμενη θερμότητα για να θερμάνουν το νερό χρήσης μειώνοντας σημαντικά τις  δαπάνες λειτουργίας και αυξάνοντας την  αποδοτικότητα.

Επιπλέον, τα συστήματα κεντρικού ελέγχου ενός ξενοδοχείου επιτρέπουν στους διαχειριστές να βελτιστοποιούν τη λειτουργία των  συστημάτων ώστε να μειώνουν την  κατανάλωση ενέργειας και να κάνουν οικονομία στο  κόστος λειτουργίας χωρίς να επηρεάζουν την  άνεση των  επισκεπτών.

No comments:

Post a Comment