Wednesday, November 14, 2018

Αυτονομία, Θερμική Άνεση & Εξοικονόμηση Ενέργειας με Αντλία Θερμότητας CARRIER


Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4495/2017 δόθηκε η δυνατότητα για αυτονόμηση θέρμανσης σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, δίχως τη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης , ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες, που το επιθυμούν, να λύσουν το χρόνιο πρόβλημα της απουσίας κεντρικής θέρμανσης στις πολυκατοικίες, το οποίο διογκώθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.



Πρίν από λίγες ημέρες ανατέθηκε στην ANDRIANOS και στην ΕΟΤ-ΕΞΕ η Μελέτη –Προμήθεια και Εγκατάσταση, αντίστοιχα, ενός σύγχρονου συστήματος που να επιτυγχάνει ταυτόχρονα την Αυτονομία και την Εξοικονόμηση Ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες θερμικής άνεσης Χειμώνα-Καλοκαίρι (Θέρμανση &Ψύξη).



Επιλέχθηκε έτσι μια Αντλία Θερμότητας CARRIER Monoblock 30 AWH Ενεργειακής Κλάσης Α+++ με εποχιακό βαθμό απόδοσης SCOP*: 4,14 στη θερμή ζώνη, και ESEER*: 4,15, η οποία συνδιάστηκε άριστα με τα Fan Coils Δαπέδου Carrier που εγκαταστάθηκαν στο διαμερίσμα, αντικαθιστώντας τα παλαιά υφιστάμενα θερμαντικά σώματα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη κάλυψη της βασικής ανάγκης της θέρμανσης και της ψύξης, με ταυτόχρονη Εξοικονόμηση Ενέργειας που φθάνει σε επίπεδα έως και 65%.



Με την επιλογή της ANDRIANOS και του συγκεκριμένου συστήματος, ο πελάτης πέτυχε εκτός από τη βασική ανάγκη της Αυτόνομης Θέρμανσης, την επιπλέον επιλογή της Ψύξης με το ίδιο Κεντρικό Σύστημα και με βασικότερο όφελος τη σημαντική Εξοικονόμηση Ενέργειας με ένα σύστημα που θα καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια.


SCOP: Seasonal Coefficient of Performance. Είναι η θερμική ισχύς κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που απαιτείται θέρμανση, διαιρεμένη με την συνολική ηλεκτρική κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή το SCOP, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτικό είναι το σύστημα.
ESEER: European Seasonal Energy Efficiency Ratio. Είναι η ψυκτική ισχύς κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που απαιτείται ψύξη, διαιρεμένη με την συνολική ηλεκτρική κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή το SEER, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτικό είναι το σύστημα.

No comments:

Post a Comment