Monday, September 14, 2015

Συντήρηση Καυστήρα και Λέβητα: Σωστή Λειτουργία και Οικονομία

Το καλοκαίρι τελείωσε και σιγά σιγά το θερμόμετρο πέφτει, προμηνύοντας την άφιξη του χειμώνα. Η αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, η συντήρηση καυστήρα, λέβητα είναι κάποιες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν χρειαστεί να θέσουμε σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσής μας.



Λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται μείωση στην αγορά και χρήση πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο υπάρχουν εργασίες που δεν πρέπει να αμελούμε. 

Μία από αυτές τις εργασίες αυτές είναι η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα μας, η οποία πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο. 

Θεμιτό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να πραγματοποιούνται μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου, όπου τα κατάλοιπα της καύσης είναι ακόμη φρέσκα. 

Έτσι μια πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα μας που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών) αποφεύγεται. 

Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τις παραπάνω εργασίες το φθινόπωρο. 

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται οπωσδήποτε από αδειούχο τεχνίτη/συνεργείο. 

Μόνο οι αδειούχοι τεχνίτες μπορούν να εκδώσουν επίσημο φύλλο συντήρησης και ελέγχου, το οποίο και αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθμό αδείας τους. 

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας οι αδειούχοι συντηρητές είναι ελάχιστοι. Οπότε για καλύτερη δική μας εξυπηρέτηση, φροντίζουμε να κάνουμε συντήρηση σε περιόδους μη αιχμής.




Οι κυριότερες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν, είναι: 


• Οι κατάλληλες ρυθμίσεις στον καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών 

• Ο έλεγχος των καυσαερίων 

• Ο έλεγχος του κυκλοφορητή 

• Ο έλεγχος των αυτοματισμών 

• Ο έλεγχος της καλής λειτουργίας 



Τι κάνει όμως τη συντήρηση τόσο σημαντική;

Ένα καλά συντηρημένο και ρυθμισμένο σύστημα καυστήρα και λέβητα αυξάνει την απόδοση της εγκατάστασης και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και 50%. 

Επίσης, η σωστή συντήρηση του συστήματος καυστήρα και λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα μη σωστά συντηρημένο σύστημα. 

Γενικά η συντήρηση δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή και το κόστος διαφέρει ανά περιοχή. Σε κάθε περίπτωση όμως αποσβένεται λόγω της εξοικονόμηση πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα. 

Το σημαντικότερο είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια τόσο την δική μας, όσο και των παιδιών μας. 

Για την σωστή συντήρηση του καυστήρα σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, με 21 χρόνια εμπειρίας σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.
Επίσης, στο κατάστημά μας στην Καλαμάτα μπορείτε να βρείτε οικιακά συστήματα θέρμανσης των οίκων Chappee Γαλλίας, Bosch Γερμανίας, Riello Ιταλίας και AND heating.



Για αγορά ή συντήρηση λέβητα και καυστήρα στην Καλαμάτα, επισκεφθείτε την έκθεσή μας Πλάτωνος 30 και Μαιζώνος 22. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει και να σας προσφέρει την βέλτιστη λύση για τις ανάγκες σας.

No comments:

Post a Comment