Wednesday, December 3, 2014

Pro-Clean © Premium - Το βέλτιστο θερμοδοχείο (boiler) για ηλιακή θέρμανση

Σε ένα σύστημα ηλιακής θέρμανσης, κατά τη διάρκεια που ο ηλιακός συλλέκτης δεσμεύει την ηλιακή ακτινοβολία και τη μετατρέπει σε θερμότητα, ο ηλιακός συσσωρευτής(ή αλλιώς το θερμοδοχείο ή boiler) συλλέγει το ζεστό νερό. Από αυτό το αποθεματικό τροφοδοτείται η εγκατάσταση νερού χρήσης και θέρμανσης του σπιτιού.

Η αρχή λειτουργίας και το μεγάλο πλεονέκτημα των στρωματοποιημένων συσσωρευτών TiSUN® είναι η λεγόμενη στρωματοποίηση βαρύτητας, η οποία παρέχει το νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες: από περ. 60 °C εντελώς επάνω (το ζεστό νερό ανεβαίνει) έως περ. 20 °C εντελώς κάτω (το κρύο νερό κατεβαίνει). Αν ο συλλέκτης ζεσταθεί κι άλλο, τότε ζεσταίνεται και το νερό στο συλλέκτη και μετακινείται ακόμα πιο επάνω. Μέσω αυτής της αρχής στρωματοποιημένης φόρτωσης μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμα και των πιο σύντομων περιόδων ηλιοφάνειας: μισή ώρα ήλιου αντιστοιχεί σε ένα ντους.

Τα συστήματα ηλιακών συσσωρευτών TiSUN® είναι συμβατά με όλα τα τρέχοντα συστήματα θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου και υγραερίου, αντλίες θερμότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση ή σώματα, κλπ). Η κατασκευαστική δομή εξοικονόμησης χώρου, η απλή τοποθέτηση, η μοντέρνα σχεδίαση και η υψηλή απόδοση τα κάνουν ιδανική λύση για αξιόπιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
Έτσι, μπορούμε να κάνουμε ένα καυτό ντους, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.
Ας δούμε πιο αναλυτικά το κορυφαίο δοχείο PRO-CLEAN PREMIUM τoυ Αυστριακού Οίκου TiSUN

 

 

PRO-CLEAN® PREMIUM ©

ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗΣ




  
 






ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ PRO-CLEAN® PREMIUM
Pro-Clean® – τα κλασικά προϊόντα που τιμούν το όνομα TiSUN®. Με τον ειδικό ανοξείδωτο σπιράλ αγωγό, το νερό χρήσης ζεσταίνεται με υγιεινό τρόπο. Ως στρωματοποιημένος συσσωρευτής, διαθέτει τον πρωτοποριακό σφαιρικό εναλλάκτη, ο οποίος στρωματοποιεί το νερό σύμφωνα με διαφορετικά επίπεδα θερμότητας και έτσι καθιστά δυνατή την ιδιαίτερα γρήγορη χρήση της ενέργειας.

Το ζεστό νερό ανεβαίνει προς τα επάνω, το κρύο νερό κινείται προς τα κάτω. Αυτή η φυσική αρχή της βαρύτητας χρησιμοποιείται από τους ηλιακούς  στρωματοποιημένους συσσωρευτές TiSUN®: Ο λεγόμενος σφαιρικός εναλλάκτης παράγει στρωματοποιημένα διαφορετικά επίπεδα ζεστού νερού στο συσσωρευτή, το οποίο ανάλογα με το επίπεδο θερμοκρασίας τροφοδοτείται στην εγκατάσταση νερού χρήσης και θέρμανσης. Με τη στρωματοποιημένη φόρτωση αξιοποιείται το ηλιακό ενεργειακό όφελος πολύ νωρίτερα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα συσσωρευτών.



ΜOΝΩΣΗ ΑΠO ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚEΣ IΝΕΣ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜEΝΟ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ PRO-CLEAN® 
O ηλιακός στρωματοποιημένος συσσωρευτής Pro-Clean® διαθετει κορυφαια μόνωση από πολυεστερικές ίνες
Το εξωτερικό χιτώνιο αποτελείται από σκληρό πλαστικό φύλλο πάχους 1 mm από πολυστυρόλιο γκρι χρώματος. Το εσωτερικό μονωτικό χιτώνιο αποτελείται από πολυεστερικές ίνες.Συνολική μόνωση: Κατηγορία πυρκαγιάς B2, χωρίς FCKW και 100 % ανακυκλώσιμο

ΠΛΕΟΝΕΚΤHΜΑΤΑ TOY ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ PRO-CLEAN®
- Πατενταρισμένη μέθοδος για ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ζεστού νερού – η ληφθείσα ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιείται νωρίτερα
- Απλή αρχή λειτουργίας χωρίς δαπανηρή τεχνολογία (αρχή λειτουργίας βαρύτητας)
- Υγιεινή ετοιμασία ζεστού νερού χρήσης με ειδικό κυματοειδή σωλήνα ανοξείδωτου χάλυβα
- Ενδείκνυται ιδιαίτερα και για ξενοδοχεία και βιομηχανικές επιχειρήσεις με μόνιμες σημαντικές ανάγκες πόσιμου νερού



PRO-CLEAN® 2WR - ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗΣ


O Pro-Clean® 2 Wellrohr λειτουργεί όπως ο μικρός του αδερφός. Διαθέτει 2 κυματοειδείς σωλήνες, όπως φανερώνει το όνομά του (Wellrohr = κυματοειδής σωλήνας) και ενδείκνυται για αυτό ιδανικά για υψηλή απόδοση νερού χρήσης.

Υγιεινή θέρμανση νερού χρήσης
Ανάλογα με τις ανάγκες, λαμβάνεται το φρέσκο ζεστό νερό που έχει προετοιμαστεί από τον σπιράλ αγωγό και ρέει νέο νερό. Το κυματοειδές προφίλ του τοιχώματος αγωγού παράγει έντονους στροβιλισμούς κατά τη διέλευση του νερού και μια μεγάλη επιφάνεια εναλλάκτη, πολλαπλασιάζοντας έτσι την απόδοση του ζεστού νερού. 
Σφαιρικός εναλλάκτης και εναλλάκτης θερμότητας με νευρώσεις
Ζεστό νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία – χάρη στην πρωτοποριακή αρχή στρωματοποίησης
Μεγάλη διάρκεια ζωής
Ο ειδικός ανοξείδωτος σπιράλ αγωγός στο εσωτερικό του στρωματοποιημένου συσσωρευτή TiSUN® Pro-Clean® φροντίζει για την τροφοδοσία νερού χρήσης - χωρίς να σκουριάζει!
Συμπληρωματική θέρμανση
Ιδανική λύση για όλα τα συνηθισμένα συστήματα θέρμανσης (αέριο/ πετρέλαιο, αντλία θερμότητας, βιομάζα, ...) σε συνδυασμό με μία ηλιακή εγκατάσταση.





No comments:

Post a Comment