Monday, October 5, 2020

Λέβητες Συμπύκνωσης Αερίου Τρόποι Λειτουργίας και Σημαντικά Οφέλη



Οι λέβητες συμπύκνωσης είναι λέβητες με πολύ υψηλή απόδοση οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ενέργεια που παράγεται κατά τη συμπύκνωση του παραγόμενου υδρατμού στο καυσαέριο. Κύριο πλεονέκτημα των αέριων καυσίμων είναι η υψηλή περιεκτικότητα του υδρογόνου, χωρίς να περιέχουν καθόλου θείο.

Το μέγιστο ποσοστό εκμετάλλευσης σε έναν λέβητα είναι περίπου 50-80% επιτυγχάνοντας έτσι πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης και σε σχέση με έναν κοινό λέβητα. Επιπλέον οι λέβητες συμπύκνωσης είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, όπου ένας κοινός λέβητας αποβάλλει το 10% της ισχύος από την καύση στο περιβάλλον με τα καυσαέρια να έχουν θερμοκρασία περίπου 150o C.


Τρόποι Λειτουργίας των Λεβητών Συμπύκνωσης

Ο βασικός τρόπος λειτουργίας των λεβήτων συμπύκνωσης είναι ότι τα καυσαέρια οδηγούνται μέσα από εναλλάκτη θερμότητας και όχι κατευθείαν σε καπναγωγούς. 

Έτσι, τα ζεστά καυσαέρια ανταλλάσουν ενέργεια κατά την επιστροφή του νερού  από τα σώματα και κρυώνουν πριν αυτά οδηγηθούν στους καπναγωγούς.

Ο λέβητας δεν διαβρώνεται καθώς η συλλογή των υγροποιήσεων των καυσαερίων πραγματοποιείται σε μια ανοξείδωτη λεκάνη


Βασικά Πλεονεκτήματα Λεβήτων Συμπύκνωσης


Η σύγχρονη τεχνολογία των Λεβήτων Συμπύκνωσης, όπως μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των κοινών λεβήτων συμπύκνωσης. Συγκεκριμένα:
  • Οι λέβητες συμπύκνωσης δεν αποβάλλουν ενέργεια στο περιβάλλον αλλά αξιοποιούν την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στους υδρατμούς των καυσαερίων.
  • Παρέχουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.  
  • Επίτευξη οικονομίας σε ενέργεια από 15 έως 30% σε σχέση με ένα συμβατικό λέβητα.
  • Προσφέρουν υψηλή απόδοση λόγω του συστήματος καύσης
  • Αποβάλλουν καυσαέρια με αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες.
  • Μειωμένο ρυθμός απόρριψης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (< 100 ppm).

Με εμπειρία 25 ετών και την πιο πλήρη γκάμα προϊόντων και εξαρτημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, η ANDRIANOS προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για κάθε ξενοδοχειακή εφαρμογή.










No comments:

Post a Comment